Patient > Tandartsen & medewerkers > Cinthia Kenter

Biografie

 
Cinthia Kenter
Cinthia Kenter is een energieke, vriendelijke, communicatief vaardige tandarts die met de juiste balans preventieve tandheelkunde combineert met restauratieve tandheelkunde.  
 
Na in 1999 te zijn afgestudeerd als Mondhygiënist, heeft ze gewerkt in diverse praktijken en veel ervaring opgedaan op het gebied van de aandoeningen aan het tandvlees, kaakbot en kindertandheelkunde. Op de Vrije Universiteit volgde zij een studie tot docent, met als aandachtpunten o.a. onderwijsontwikkeling en communicatie. Van 2001 tot 2007 werkte zij naast haar werk in de algemene tandartspraktijk als docent aan de HBO Mondzorgkunde opleiding te Amsterdam. Met deze achtergrond werd de wens om verder te professionaliseren tot tandarts groter, zodat breder tandheelkundige zorg kan worden verleend naar de wensen van de patiënten.
 
In 2011 is ze toegelaten tot het schakeljaar tandheelkunde, en in 2015 afgestudeerd tandarts aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam.
 
Het is haar missie om patiënten op een toegankelijke en prettige manier tandheelkundige zorg te verlenen. Deze missie voert ze uit door o.a. haarzelf te omringen met bevlogen vakmensen, die net als haar zich blijven ontwikkelen in hun vak.
 
Op dit moment is ze werkzaam, naast TSC Hoorn, als tandarts  in Heerhugowaard en Medemblik.  En staat ze ingeschreven in het kwaliteitsregister voor tandartsen , het KRT. Tevens is ze aangesloten bij de beroepsgroep het KNMT.