• TSC-Hoorn

Implantaten

Tand- en gebitsprothesen

Het implantaat is een soort kunstwortel die in de kaak wordt geplaatst. Hierop kunnen verschillende prothesen worden gemonteerd. Dit kan variëren van een of meerdere imitatietanden en/of -kiezen tot een volledig kunstgebit.

Implantaten zijn een optie wanneer de eigen tanden en kiezen inclusief de wortels niet (of niet meer) aanwezig zijn. Dit kan voorkomen na een ongeval of na herhaaldelijke ontstekingen. Er moet wel voldoende bot aanwezig zijn om een implantaat te kunnen plaatsen. Wij bekijken dit nauwkeurig met röntgenfoto’s. Als er niet genoeg bot aanwezig is, kan er bot worden aangebracht.

  • Soorten implantaten

    De meeste implantaten zijn gemaakt van titanium: dit wordt goed geaccepteerd door het lichaam. Er zijn verschillende vormen, lengtes en doorsnedes. Wij baseren onze keuze onder andere op de vorm van de kaak en op het doel. Dit loopt uiteen van een kroon of brug op een enkel implantaat tot een compleet kunstgebit op meerdere implantaten.

  • In het bot laten vastgroeien

    Het tandheelkundige implantaat wordt in het bot gezet. Daarna groeit het bot er tegenaan, zodat het goed vast komt te zitten. Deze periode duurt zes weken tot zes maanden, mede afhankelijk van de kwaliteit van het bot. Sommige implantaten liggen iets verdiept, waardoor het tandvlees er overheen groeit. In dat geval is een tweede ingreep nodig om de implantaten zichtbaar te maken.

  • Kroon, brug of prothese erop

    Doorgaans wordt de behandeling uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Daarna kunt u gewoon weer naar huis, meestal met recept voor spoelmiddel en pijnstilling. De eerste dagen zal het wondgebied wat zwellen en pijnlijk zijn. Wanneer het implantaat goed vast zit, wordt de kroon, brug of prothese gemaakt. De kans op probleemloos succes is maar liefst 95%.

TSC-Hoorn

Op zoek naar een nieuwe tandarts?

Schrijf u dan nu in bij onze praktijk

Röntgenfotografie
Kleine kaakchirurgie
Wortelkanaalbehandeling
Kauwstelstelbehandeling

Thanks!

Bij TSC Hoorn werkt een gespecialiseerde arts/tandarts die ook verbonden is aan de afdeling MKA-chirurgie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Andersom maakt het AMC gebruik van onze andere specialismen. Een vruchtbare samenwerking. Vooral voor u.

Lees meer