• TSC-Hoorn

Wortelkanaalbehandeling

Endodontologie

Als u een tand of kies heeft die pijnlijk is, of verkleurt, of erg gevoelig is voor warmte of kou, dan kan een wortelkanaalbehandeling uitkomst bieden. Dit valt onder endodontologie, een apart onderdeel van de tandheelkunde.

Elke tand en elke kies heeft één of meerdere wortelkanalen. Als hierin een ontsteking ontstaat, kan dat gevolgen hebben voor de tand of kies, maar ook voor het kaakbot. Het wortelkanaal moet dan spoedig worden schoongemaakt en weer worden opgevuld, zodat bacteriën effectief worden uitgeschakeld. Tandarts-endodontologen hebben zich in dit soort behandelingen gespecialiseerd. Na hun studie tandheelkunde hebben zij hiervoor drie jaar extra opleiding gevolgd.

  • Meer dan alleen schoonmaken

    Eerst krijgt u een plaatselijke verdoving, zodat u geen of nauwelijks pijn voelt. Tijdens de behandeling maken wij meestal enkele röntgenfoto’s. Die gebruiken wij ter controle en ter vergelijking met de situatie na verloop van tijd. In de meeste gevallen wordt de behandeling afgesloten met een vulling, een opbouw of een goede tijdelijke voorziening op de betreffende tand of kies (zeer complexe behandelingen worden in twee keer uitgevoerd).

  • Maximale kans op succes

    Gemiddeld duurt een wortelkanaalbehandeling 1 uur tot 2,5 uur. Het is echt millimeterwerk. Sommige dingen zijn met het blote oog niet waarneembaar. Daarom gebruiken wij een speciale microscoop. Hierdoor wordt het beeld zeer sterk vergroot en kunnen wij alles perfect driedimensionaal bekijken. De kans op klachten achteraf is nooit honderd procent uit te sluiten, maar is door onze grondige werkwijze minimaal.

TSC-Hoorn

Op zoek naar een nieuwe tandarts?

Schrijf u dan nu in bij onze praktijk

Implantaten
Kleine kaakchirurgie
Röntgenfotografie
Kauwstelstelbehandeling
Thanks!

Bij TSC Hoorn werkt een gespecialiseerde arts/tandarts die ook verbonden is aan de afdeling MKA-chirurgie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Andersom maakt het AMC gebruik van onze andere specialismen. Een vruchtbare samenwerking. Vooral voor u.

Lees meer