• TSC-Hoorn

Röntgenfotografie

Radiologische diagnostiek

De conditie van een gebit is niet alleen vanaf de buitenkant te beoordelen. Daarom zijn röntgenfoto’s een belangrijke hulpmiddel voor de tandarts. Hiermee krijgen wij ook een beeld van wat zich ín de kiezen, onder vullingen en in het bot afspeelt.

Met röntgenfoto’s kunnen wij bijvoorbeeld de stand van wortels bekijken, gaatjes vinden en de gezondheid van het kaakbot onderzoeken. Bij kinderen kunnen we zien of alle tanden en kiezen die nog moeten doorbreken aanwezig zijn. Ook controleren we met röntgenfoto’s of een implantaat goed zit of dat een wortelkanaalbehandeling goed verloopt of geslaagd is.

De meeste gangbare soorten röntgenfoto’s zijn de zogenaamde solo’s (kleine röntgenfoto’s), bitewings, kaakoverzichtsfoto’s (orthopantomogram) en röntgenschedelprofiel (RSP). Deze werken snel en eenvoudig.

  • CBCT

    Om onze zorg voor uw gebit zo goed mogelijk te maken, gebruiken wij de nieuwste technieken. Hierbij maken wij gebruik van een 3D-röntgenapparaat, de CBCT (Cone Beam Computed Tomography). Door de kegelvormige stralenbundel (Cone Beam) kan in één draai van 360 graden het hele hoofd van een patiënt worden gescand. Dit duurt slechts tien seconden.

    De 3D-opname kunnen we vervolgens naar behoefte verwerken. Zo kunnen we eenvoudig dwarsdoorsneden maken en kaak- en gebitselementen plakje voor plakje bekijken. Dit maakt essentiële zaken glashelder zichtbaar, bijvoorbeeld waar de zenuwbanen precies lopen, of er ontstekingen zijn en hoeveel bot er aanwezig is (voor implantaten). Hierdoor komen wij tijdens een behandeling niet voor onaangename verrassingen te staan.

TSC-Hoorn

Op zoek naar een nieuwe tandarts?

Schrijf u dan nu in bij onze praktijk

Implantaten
Kleine kaakchirurgie
Wortelkanaalbehandeling
Kauwstelstelbehandeling

Thanks!

Bij TSC Hoorn werkt een gespecialiseerde arts/tandarts die ook verbonden is aan de afdeling MKA-chirurgie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Andersom maakt het AMC gebruik van onze andere specialismen. Een vruchtbare samenwerking. Vooral voor u.

Lees meer