• TSC Hoorn

Kleine kaakchirurgie

MKA-chirurgie

Onze praktijk biedt totale tandheelkundige zorg. Wij voeren dus ook kleine chirurgische ingrepen uit. Dat scheelt u wachttijden voor de kaakchirurg van het ziekenhuis én u kunt behandeld worden bij uw vertrouwde praktijk.

Bij TSC Hoorn zijn twee artsen verbonden aan de afdeling Kaakchirurgie van het AMC in Amsterdam. Johan Gobel is daar arts en tandarts. Jan de Lange is ervaren kaakchirurg. Bij complexe behandelingen kunnen wij gebruik maken van zijn expertise.

  • Soorten behandelingen

    Tot de kleine kaakchirurgie behoort een breed scala aan behandelingen. De bekendste is het verwijderen van verstandskiezen en wortelresten. De kaakchirurg voert echter ook wortelpuntbehandelingen (apexresectie) uit, evenals verwijdering van cysten en tandvleestransplantaties.

  • Raakvlak met geneeskunde

    Het werkterrein van de kaakchirurg bevindt zich dus op het raakvlak van de tandheelkunde en de geneeskunde. Als geen ander weet hij hoe alles in het mondgebied samenwerkt in het functioneren van spraak, kauwen en slikken. Zo is de kaakchirurg ook onmisbaar bij implantaatbehandelingen. Met kaakreconstructie kan hij bijvoorbeeld houvast creëren voor implantaten en kunstgebitten.

  • Optimale samenwerking

    Voor het beste resultaat van deze behandelingen is nauwe samenwerking vereist met de tandarts van de patiënt, en veelal ook met de specialisten in het vervaardigen van bijzondere prothetische voorzieningen. Bij Tandheelkundig Specialistisch Centrum Hoorn werken zij allemaal in één team. U bent verzekerd van optimale kwaliteit.

Onze MKA-chirurgen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie: www.nvmka.nl.

TSC-Hoorn

Op zoek naar een nieuwe tandarts?

Schrijf u dan nu in bij onze praktijk

Implantaten
Röntgenfotografie
Wortelkanaalbehandeling
Kauwstelstelbehandeling

Thanks!

Bij TSC Hoorn werkt een gespecialiseerde arts/tandarts die ook verbonden is aan de afdeling MKA-chirurgie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Andersom maakt het AMC gebruik van onze andere specialismen. Een vruchtbare samenwerking. Vooral voor u.

Lees meer