• TSC-Hoorn

Kauwstelselbehandeling

Gnathologie

Heeft u problemen met kauwen? Pijn aan uw kaakgewricht? Of zere kauwspieren? Onze tandarts-gnatholoog kan u behandelen. Hij kan u afhelpen van gebitsslijtage, snurken en zelfs slaapapneu.

Al deze klachten zijn gerelateerd aan het kauwstelsel. Dit zijn de meest voorkomende behandelingen:

  • Slaapapneu en snurken

    Bij slaapapneu blokkeert de ademhaling tijdens de slaap. Dit gebeurt doordat de tong naar achteren gaat en de luchtweg blokkeert. Patiënten slapen erg onrustig en staan niet uitgerust op. Een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA), oftewel een anti-snurkbeugel, kan in bepaalde gevallen de oplossing zijn. Deze wordt ‘s nachts gedragen en brengt de onderkaak naar voren. De MRA kan ook tegen snurken helpen.

  • Gebitsslijtage

    Slijtage aan het gebit kan worden veroorzaakt door zure voedingsmiddelen zoals vruchtensap en frisdrank, maar ook door verkeerde mondgewoontes zoals knarsen en nagelbijten. Bij gebitsslijtage onderzoeken wij nauwkeurig de oorzaak, waarna wij samen met de patiënt een behandelplan maken. Dit kan bestaan uit een aangepast dieet, het afleren van verkeerde gewoontes en/of door het keurig herstellen van tanden en kiezen met wit vulmateriaal.

  • Pijn en functiestoornissen van kauwspieren en kaakgewricht

    Ook de kauwspieren en het kaakgewricht kunnen overbelast raken. De gevolgen zoals spierpijn en pijnlijke kaakgewrichten zijn niet alleen ongemakkelijk, maar kunnen ook gepaard gaan met verminderde bewegelijkheid, ‘knappend’ kaakgewricht en asymmetrische kaakbewegingen. Voor doeltreffende behandeling betrekken wij er in veel gevallen een fysiotherapeut bij.

TSC-Hoorn

Op zoek naar een nieuwe tandarts?

Schrijf u dan nu in bij onze praktijk

Implantaten
Kleine kaakchirurgie
Wortelkanaalbehandeling
Röntgenfotografie
Thanks!

Bij TSC Hoorn werkt een gespecialiseerde arts/tandarts die ook verbonden is aan de afdeling MKA-chirurgie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Andersom maakt het AMC gebruik van onze andere specialismen. Een vruchtbare samenwerking. Vooral voor u.

Lees meer